Saturday, March 20, 2010

Wedding lagik???






Sememangnya kali ini aku puas hati dengan perantin..especially..jaja...perghh...bnyk pose yang aku snap nih idea dari die...aku bg guide..ape yang aku nak..then die sendiri yang pose...kene lak tuh...aduh..tersentap naluri aku kejap...mueheheh...apepon...bedal jer laa...bukan cantik pon Pic aku nih...ahahaha

(credit Maxis 5 ringgit kpd IZ Photography)

Pengantin : Afiq Dan Jaja
Lokasi : Kempas
Photography Group : IZ Photography
Make Up : Awek laa..tah sape name pon aku tak ingat..












Thursday, March 18, 2010

Malam Pra-Graduasi UTM

First time aku pegi dinner tuk malam pra-graduasi UTm Ni...sebagai sponsor..ahahah...macam bnyk sgt sponsor..adelaa beberapa juta...so kami dengan segaknya bergerak ke majlis ni dengan berpakaian ala-ala tukang kebun..macam biasa kemana sahaja sahabat karib akan dibawa..tp,aku tak sangka ramai laaa yer student ni yang boleh dijadikan subject..rambang mata beb..tapi adik-adik laaa....yg best..ade awek arab dan endon..ahahaha...gatai ko bob ek...siot jer..ok la..bedal jer laa aku tembak ape yang boleh...


Aku membaca doa sebelum majlis bermula..agar table kami tidak dipenuhi orang lain...ternyata doa aku yg di aminkan abd jabbar ini termakbul...
Antara santapan raja bersiong yang terhidang..air sirap tak luper..huh..kalo ckp itu air sarsi pon orang bole pecaya sbb mana ade kalerrr arrr!!!
Muahahaha...sponsor beb...sponsor...
Badut sarkas kepala dongga!!
No idea...
Sama jugak
She's like an angel..siap ade sayap tuh belakang..muahahaha..dok pehe laaa kawe weh!
Amcam next talent...busana muslimah..anak ungku raman member aku..sebijik muke ayah die..ahahahaha
Salah seorang fotografer yang tak suke muke die di rakamkan di karema lain..akakaka....aku berjaya menembusi tembok penghalang itu..
Amin yaaa rabb....ayam dua ketul,nasi dua pinggan,semuanya extra...huauauaauau

Wednesday, March 17, 2010

Male New Talent (Abg issa talent laa actually)..muahhahaha

Alone at night...
...i feel so strange..
I need to find..
..all the answer to my dreams.
When i sleep at night...
I hear the cries..
What does this mean..
Blablabalalalalablalalaabalabaallaa..
Lu org sambung laa sendirik!



Sunday, March 14, 2010

Endau--Pengantin rehat...wa lak melencong.

Endau,12 March 2010- dua orang lelaki dipercayai jurugambar hampeh didapati berkeliaran di sekitar endau.Tujuan tidak jelas..dan inilah hasil pencabulan yang mereka lakukan terhadap diri mereka sendiri..


Renungan mata jernih ini tak melambangkan keterunaanmu.
Bokeh + outfocus
Muahahahaha....woi ni sape ni woi...hensem gile kacak bergaya!!!
Si luncai dengan labu-labunya...

Apabila seseorang manusia itu telah asyik dengan apa yang dilakukan..maka keadaan ini dipanggil sebagai...sedar separuh jiwa.
Mokcik...kawe nok kopok sepuluh..sepuluh saje.
Ape yang ingin kutunjukkan disini...marilah sama2 kita fikirkan..
Dik...suci sgt arr muke ko tuh...

Photography & Wedding

Assalamualaikum...dimulakan dengan bismillah..dan diikuti dengan Muahahahahahaha....
Aduh...aku tak paham dari dulu kenapa mesti kawen kene ade gamba..bile ade gamba kene ader photographer..jadi aku pon kene laa tempias trend ni...nak kate aku pandai tangkap gamba..tak jugakk..aku cuba laa yg terbaik..prkara paling susah bagi aku bknlah perkara2 teknikal..but..chemistry dgn bride tuh.maka akibat dari ketidak pandaian aku mengarahkan perantin membuat aksi2 yang terbaik..maka terhidanglah beberapa sessi tangkapan yang tah hape2 ni....hadoi..bedal jer laa....mueheheheh (thx a lot to IZ photography-credit 10 inggit maxis!)

Pengantin : Halimah & Din= Halidin!
Lokasi : Kampung Tanjung Resang
Photography Group : IZ Photography
Make Up : Mak aji slim andam(sape tah nama,aku lupak)




Huh..orang tak jemput..die pulak ber iya-iya sangat nak bertandang,.
Gagah betul 'expression' muke si pengantin lelaki..candid shot.

Ini namanya shot 'kentut' .Lepas kentut,lari.tinggal kat orang belakang.


*P/s :- akan diupdate terus......tunggu jer.sesekali kasi bukak.

Wednesday, March 10, 2010

Bilik Bujang CLS

Nama : Zaidi abdul Jalil @ Edi@Abg Z

Umur : 26 Tahun
Kerja : Utm / Model sambilan aku
Status: Single sometime available

Oleh sebab aku dah takde ape nak buat kat rumah bujang kami ni..maka dengan paksa nya aku menyuruh edi posing di dalam sebuah bilik yang paling bersepah..muahahahaha...sbb aku nak tangkap gamba si edi ni, bukan bilik tuh....maka untuk menutup segala keaiban bilik ni...aku gunakan teknik CLS iaitu Curi Lembu Saiful..ahaha...bedal ajelah beb..

P/s : sesiapa yang berminat untuk sessi fotografi dengan model berkenaan...bolehlah menghubungi beliau melalui fesbuk namanya 'zaidi edy'...selamat meng'add' beliau ya...


Tuesday, March 9, 2010

Hujan petang ni.

Perghhh....layan betul laaaa lama da tak ujan dua tiga hari 'stret' nih...alhamdulillah...yang aku tahu..ptg ni aku kene setelkan satu job dengan pak sedara aku....balik aku mandi...baring parking baik-baik...layan mata..pergh...bedal jer laa beb..

Midnight Street Shooting..

Amender street shooting tuh arr?..aku tak penah tau pon..dan tak penah nak amek tau apa mender tuh...yg aku tau...pi jalan,pegang cemra,tekan shutter kuar gamba...


Mujib : kamong

Aku : Deng..

Mujib : Makan?

Aku : jap ar...rilek dulu..malam kang lepak Issa corner.

Mujib : kk

Aku : Jib,bwk cemra skali arr..tembak jer ape yang boleh..boring laa jib..

Mujib : Cemra aku kat umah...nanti singgah umah aku laa...

Aku : Ok jib,ko tunggu laa nanti aku datang...

Mujib : kk

Lepas makan..

Aku : Nak gi mana beb?

Zam : Bapok!!...

Jabar : Mu mengong !serabut weh...

Zam : Gi pasar karat arr..

Mujib : (sengih sambil lidah main2 misai)

Aku : Ok arr..jom..bedal jelahhh...

Icon aku dari dulu lagi...dari aku men easy rider...vulcan 800 custom aku...perghhh skull semua sekali.....takleh pisah dah..
The very young old man...lu tau apsal aku ckp camtu...sendiri turun pasar karat..then lu orang tgk sendiri beb...

The very pandai ini adik...serius..wa hala jer muncung lense tu...prap!!!....otomatik..posing..mcm dah set jer...tapi aku suke lesung pipit dia..cun..kalu besar ni aku dah try dulu...

Nerd...expression mcm subject akif hakan celibi...

This guy arr....mr mujib,Jabbar and Zarm....lego jer kepala..ajak laa aper pon...sengih dan setuju..

Nafsu..kalau dah nak tu..nak gak..nafsu kanak-kanak pd mainan..

Monday, March 8, 2010

Beb....



Aku tak tau laaa amende aku cuba buat ni..tapi yang aku tau,aku jadi mangsa trend..Dslr.lepas ada dslr aku ada gambar..lepas ada gambar aku mengada-ngada nak post kat internet nih..kesimpulannya..walaupun aku tak tau nak ambil gambar ni macamana..aku try gak..aku cuba untuk bertahan dengan misi yang brother aku selalu cakap kat aku."bob,kita ada misi,orang bujang selalu gelojoh"..takper..yang penting segala bende yang aku hidangkan ni semuanya hasil.....bedal suka hati...





Shout


ShoutMix chat widget

Pageviews

Popular Posts

Followers

About This Blog

Blog List

"Figuring out in the first place what that characteristic is -- figuring out what the essential qualities are and what characteristics convey and capture them"

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP