Thursday, December 30, 2010

Adam Daniel..



Wednesday, December 22, 2010

Tone..


How about d tone..??...dont know why..but,the most important thing here is..dont know what i'm trying to do...

Sunday, December 19, 2010

Father's Home


Seumur hidup aku,aku tak pernah terfikir nak memotret apa-apa tentang family aku.Cuma tiba satu hari aku dengar mak aku ckp "cik,ko tolong la amek gmba rumah kita ni sebelum nak roboh buat baru"..aku rasa terkesan gak,memang laa sedih sebab selama ni cuma gamba orang yang aku snap..tah kenapa seorang anak macam aku tak pernah nak utamakan mak ayah aku dalam hal photography ni.Anyway aku puas sebab allah takdirkan aku ditegur dgn mak.Aku tau laaa yang 'dia' sayang kat aku sebab 'dia' tak biarkan aku terus lalai...lupa dan alpa dengan hobi aku..so...aku nasihatkan kepada teman2 jurugambar...jangan lupa k potraitkan pic2 yang lebih penting dalam hidup kita ni sebelum kita rasa bangga dengan hasil artwork kita yang selalu dipuji dan disanjung orang....

Mak..Abah...ni gambar rumah kamu...nanti akan daku printkan sebesar mungkin untuk diabadikan di dinding rumah baru kita...ahahahah...




Saturday, December 18, 2010

Akad nikah Norazah & Fahrul






Friday, December 17, 2010

NUansa Pictures

http://www.nuansapictures.com/ korang tau ke ape mende ni??...klik arr...try jer..

Norazah & Fahrul






Coming Soon..muahahha..

Thursday, December 16, 2010

Nurhidayah & Abd Koha



Nurhidayah & Abdul Koha
19 - 20 Nov 2010
Felda Air Tawar 5

Actually,ini kali yang ke berapa puluh entah aku jadi O.P utk wedding..aku pon tak igt..anyway,aku enjoy laa dgn shot2 yang aku ambik ni..memandangkan si dayah ni member sekolah aku dulu..so..tak lah susah payah aku nak cr chemistry dgn minah ni..lgpun memang die jenis meriah...apepun..tahniah untuk Nurhidayah Dan Koha !!!...So aku uploadkan beberapa pages dr custom album yang aku buatkan untuk pengantin nih..






01

02


03

04

05

06

07


Friday, December 10, 2010

Cawan..


Aku tak tau ape yang best kat cawan nih..tapi yang aku tau..next month aku dang menganggur..so,kene cari kerja,kene buat kerja supaya aku leh bayar sume hutang2 aku...so...doakan aku berjaya dengan misi aku ni dah le yer.cheers!

Friday, November 12, 2010

Wedding Photography Package 2010

**click the image for full page view

Thursday, November 4, 2010

Bijan Kawen!!!

Selamat pengantin baru untuk ko BIJAN!!!!!!!!!

Wednesday, November 3, 2010

Dah tu...

Satu malam aku pi puteri Harbour...sempat laaaa beberapa shot..anyway. lama gila tak update.





Finally..I'm with...Her..huhuhu

Saturday, October 2, 2010

150juta kaLi

*Lagu/Lirik : Fynn Jamal

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua

"saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..



Friday, October 1, 2010

Chinta BukaN kerana....

cinta itu bukan kerana dia cantik,
tapi.....
dia cantik kerana
cinta yang kita beri..

cinta itu bukan kerana dia berharta,

tapi....

dia berusaha agar tidak alpa kerana cinta yang kita beri..


cinta itu bukan kerana dia sempurna,

tapi....

dia sempurna kerana cinta yang kita beri....ahaha

Monday, June 7, 2010

Illiyani & Fahmi

Perantin : Nur Illiyani & Fahmi
Lokasi : Segamat
Tarikh: 5 & 6 juni.
OMS....






Tuesday, June 1, 2010

Lanskap Kebun Sawit..


Jam menunjukkan 6.45 Am..."eish awal ni" dalam hati aku....oleh kerana masih awal lagi aku pon mula bergerak secara perlahan ke lokasi pengambaran Pre Wedding yang aku rancangkan.....Sampai di lokasi aku tak sangka lak....aku akan menyaksikan sesuatu yang indah ..bagi aku laa....so...tembak laaa sekejap.



Monday, May 24, 2010

Sepagi aku dan Arsitektur.




** akan disusuli sedikit artikel dan detail..

Wednesday, May 12, 2010

H D R


Aku trlalu baru dalam fotografi nih.....tapi sekurang-kurangnya ...aku mencuba..walau tak berapa menjadi..


Adakah ini boleh dikategorikan sebagai.."High Dynamic Range" picca???/

Sunday, April 18, 2010

Spartacus Final Episode..

**Image diadaptasi dari spartacus yang original..muehehehe,.sorry..



PErgh..lama wa tunggu.seminggu tuh nak download spartacus Ep 13...hari semuanya akan terlaksana...muahahaha..dari aku melayan masalah hidup yang tak pernah nak selesai nih..baik aku rehatkan diri aku dengan melayan Spartacus!!!..PEtang2 leh workout badan macam spartacus (hampeh,pagi tadi baru buat 20 minit dah kejang)....ok...chow!!..We Kill Them All!!!

Saturday, April 17, 2010

Biarkan berlalu beb!!

Biarkan Berlalu

Artist: Wings
Bila bersemadi warna cinta
Pudarlah segalanya
Tiada mentari lagi
Yang mengiringi perjalanan

Mestikah bersedih
Pada hakikat
Dikurniakan padamu
Bukankah cita-citamu
Memperjudikan kasih sayang

Kita mampu merancang
Hanya Tuhan menetukan
Tak perlu dikisahkan..ooo...(2x)

Janganlah memburu
Angin yang berlalu
Kelak kau terima
Jawapan yang kecundang
Pulang saja di mana
Permulaan langkahmu
Biar saja angin terus berlalu
Oooo...berlalu

Betol laaaaa ko wings...baru lak dgr lagu nih...boleh layan bro...

Sunday, April 4, 2010

April 2010 Talent Photoshoot

Photography Group : NUansA Photography
Talent : Ajun Arzuna
Wardrobe : Ajun Arzuna
Make Up : Arjun Arzuna

--Credit to Mr. Jusri









Saturday, March 20, 2010

Wedding lagik???






Sememangnya kali ini aku puas hati dengan perantin..especially..jaja...perghh...bnyk pose yang aku snap nih idea dari die...aku bg guide..ape yang aku nak..then die sendiri yang pose...kene lak tuh...aduh..tersentap naluri aku kejap...mueheheh...apepon...bedal jer laa...bukan cantik pon Pic aku nih...ahahaha

(credit Maxis 5 ringgit kpd IZ Photography)

Pengantin : Afiq Dan Jaja
Lokasi : Kempas
Photography Group : IZ Photography
Make Up : Awek laa..tah sape name pon aku tak ingat..












Shout


ShoutMix chat widget

Pageviews

Popular Posts

Followers

About This Blog

Blog List

"Figuring out in the first place what that characteristic is -- figuring out what the essential qualities are and what characteristics convey and capture them"

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP